Sisten upp är en höna!

Torsdag och backintervaller står på schemat. Vi är med i bästa cykelklubben Rooster Club Varberg och i dag var det premiär för en ”nybörjargrupp” väldigt bra uppslutning, det var kul att se, sedan såg det inte direkt ut att vara några nybörjare.. Men det är kul med nya ansikten i cykelgänget. Kolla in Facebooksidan Rooster Club Varberg för mer info.

Tillbaka till backpasset som går till på följande sätt. Vi träffas vid TK (träslövs kyrka) för genomgång. Vi ska köra samlad klungkörning i lugnt tempo mellan backarna och i backarna är det fri fart. Sedan SAMLAS vi uppe på toppen för gemensam färd till nästa backe. Låter logiskt.

Så här går det till i verkligheten. Vi sticker iväg och håller ett behagligt tempo, man skulle kunna kalla det för uppvärmning, underbart! Ca 8 km till första backen, sedan full fart. Mia är magiskt stark på cykeln, själv försöker jag tänka. – det sitter i huvudet du klarar mer än du tror håll trycket.. Men vad hjälper det sist upp med brännande lår, och vilka väntar där? INGA! Ner i bocken och kör. Nu vill man egentligen försöka vila benen lite till nästa backe samtidigt som man vill komma i kapp klungan. Ingen lätt kombination. Här kommer min hjälte för dagen in JOGMAR. Alla borde ha en när det är backintervaller där alla bara kör. Han hämtar upp mig och drar med mig till klungan, i backarna peppar han och ger bra tipps. Sedan är det dax att dra igen. Om jag hade varit min treåring hade jag sagt. -jag älskar Jogmar, jag mosse (läs måste) ha han.

image

Att flyga av!
Ni som inte vet hur det känns så känns det ungefär så här. 1.7 mil kvar hem backarna är avverkade nu kör vi i samlad trupp. Landskapet är böljande och stigningarna är möjliga, jag trycker på ser krönet väl uppe är det dax att få vila lite, NOT! Bra fart, hamnar i vänsterled med vinden snett emot tack och godnatt, där flög jag. Att det kan vara så hårfint, sitter det i huvudet (antagligen) men hur kan benen bara ta slut??

Bra kört idag alla tuppar och superhönan Mia! Imorgon ska Mia få känna på hur det är att simma in i väggen, för i bassängen är jag fortfarande liite starkare..

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s