Alkoholist eller ”endorfinist”?

Jag har i vissa perioder av mitt liv njutit av att dricka alkohol, det har fått mig att må bra, för STUNDEN. Nu är jag oftast hög på träning och framförallt efter träning. Jag har aldrig känt mig så lycklig och levande som jag gör av att möta motståndet i att träna.

Samma motstånd som gör att jag ibland funderar på att ligga kvar i soffan är det som gör att jag känner mig som mest levande. Sedan är det tur att jag har så många medberoende för vad vore att intervallpass utan ”Giffarna” och vad vore ett cykelpass utan Roosters.

I helgen är vi i Madrid och firar att Euronics fyller 50 år. I går var det gemensam middag med supergod spansk mat. Johanna för tre år sedan hade valt att dricka några glas vin för mycket och även hällt i sig en drink eller två efter middagen. Johanna i dag tar gärna ett glas vin till maten men gärna mest vatten för imorgon har jag bestämt mig för ett distanspass löpning.

Frukost 8.00, sedan upp på rummet och vila lite för att smälta maten. Sedan bär det iväg. Madrids största park står på schemat.

image

Bara en knapp kilometer från hotellet mitt i Madrid öppnar sig en böljande skog med stigar åt alla håll. Parken är full av cyklister och löpare, men den är stor så långa stunder är jag helt själv.

image

Jag har bestämt mig för att inte titta på farten utan går på känslan. Lugnt och skönt, långsamt och länge. Jag hejar på dom jag möter och LEVER! Jag hade fått för mig att det var 15 km runt hela parken men det är helt klart längre.

image

Planen var att ta hela varvet, men efter en mil vänder jag hemåt.
I Madrid kan man dricka vattnet, underbart, tre vattenposter springer jag förbi där jag kan fylla min vattenflaska och svalka mig.

image
Tillbaka vid parkens entré och dax att försöka hitta hem till hotellet, i vårt kvarter går gatorna huller om buller så här fick jag glädje av hitta hem funktionen på min grymma Suuntoklocka! 21 härliga kilometrar i en fantastisk miljö mitt i Madrid!

Jag erkänner jag är Endorfinist!

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s