”Lopprapport”

Racereport!

I dag har jag kört mitt första triathlon någonsin. Stack iväg på morgonen efter att noggrant packat alla mina saker! Glömde givetvis min Suunto som låg på laddning, som tur var har min svåger en likadan. Tack Micke för lånet.
Bra pepp i bilen med Stella & Hugo och volymen på högsta. Här kommer pippilångstrump och Slå mig hårt i ansiktet var det som gick på repeat.

Hämtade ut nummerlappen och sedan hem till syrran för frukost nr. 2. Tog mig till startområdet en timma innan start.
Halvfulla däck och ingen pump! Tur man har snälla medtävlande! Sedan gjorde jag som Sebastian sagt, pluggade på banorna och gick in och ut i växlingsområdet. Fick en bra plats till cykeln.

image

20 minuter till start, på med simdräkt & obligatoriska nervösa toabesöket. Kort infomöte och sedan lätt jogg bort till start. Inget regn och världens bästa klack på plats! Nu kändes det bara härligt. Kände på vattnet, fixade med glasögon och mössa, nu var jag redo! Tävlingsklassen stack iväg och nu var det 3 minuter tills det var dax för oss motionärer. Jag ställde mig i stort sett längst fram inget meseri nu! Tuuuuuuuut! Där gick starten, alldeles för mycket adrenalin för mitt eget bästa, men jag simmade bra, alldeles för bra, bäst jag tittar upp så jag inte simmar snett, det måste jag träna på. Då tappade jag allt och för varje uppkik så kändes det bara sämre. Körde askasst bröstsim sedan lite crawl och sedan bra bröstsim. En översimning blev det oxå, hallå! halva Viskan in i systemet. Upp från simningen, fy fan vad skönt, funderade på allvar om inte duathlon är min gren. Sprang in till cykeln med väldigt ömmande vänstervad (kanske skulle värmt upp?) bästa klacken påminde mig om att börja dra av mig dräkten. Tjoho nu var det dax att cykla, älskade cykel nu köööör vi! Kan helt klart bli bättre på att få i fötter och knäppa på skor i farten. Fortfarande mycket adrenalin och svårt att slappna av. Motvind ut, fan vad gött då blir det medvind hem. Började lugna ner mig och tänka positiva tankar. Tur att cykling är det man håller på med längst i triathlon. Rapade upp Viskan och fyllde på med Vitargo. Cyklade bara ikapp och om, shit vad bra jag är!
Snart dax att springa, försökte trampa ur bena men lyckades sådär. Det är ju sprint, allt vad man har hela tiden.

image

På med löpardojjorna och iväg, fick en bra rygg att följa, Coltings tjej visade det sig. Bästa klacken hejade och löparbanan gick så att dom kunde heja på flera ställen, underbart. Även i löpningen tänkte jag att jag kanske skulle ta det lite lugnt men sprint är sprint. Sista 500 var tuffa men vad härligt det skulle vara att få gå i mål, på upploppet kom en kille och spurtade! Kan han kan jag!!

image

Boom! Johanna Willerstrand vann motionsklassen i sitt första triathlon (3:a om jag startat i tävlingsklass)! Älskade endorfiner ni gör mig så lycklig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s