Lördagkväll och smågodis

Då var det dags att åka till Motala och cykla Vätternrundan. Vi var 30 stycken Roosters som hade målet att ta sig runt de 30 milen på 8,5 timmar.
Kvällen innan laddade vi med den obligatoriska pizzan och en öl, elller två. En härlig kväll som bjöd på många skratt och fantastisk stämning!

IMG_alla motala IMG_lidberg IMG_pizza jogmar björke IMG_promenad slussen

I år hade vi ett boende på en skola som låg några kilometer från starten. Här blandar vi sängar, cyklar och folk hur som helst. Ett riktigt kollektiv;)

IMG_boende IMG_boende2

Lördag morgon och nu var det dags att förbereda sig på riktigt. Förra året jag cyklade så laddade jag med sportdryck och massa energibars. Jag var så trött på bars och sportdryck när jag kom i mål så jag lovade mig själv att jag skulle ta med mig smågodis nästa gång, för det blir jag aldrig trött på. Jag tryckte ramväskan full med godis och tänkte nu ska jag njuta varje mil och äta mitt godis, det var ju lördag dessutom;)

IMG_godis

Nu var det dags för start, det var en fantastisk dag med mycket sol och lite vind. Kunde inte vara bättre väder, nästan för varmt… det känndes att man inte riktigt var van vid värmen.

IMG_jimmie martin IMG_johan jimmie stefan IMG_ola IMG_start 2 IMG_start IMG_janne

Det var mycket taktik snack mellan våra ledare, vilket jobb de gjorde. Mycket bra, tack för det!
12:36 gick starten och nu var vi iväg. Alla är taggade och det känns i luften hur adrenalinet flödar och hur förväntansfulla alla debutanter är. Nästan halva vår grupp debuterade. Allt flöt på enligt plan, vi körde fort men oerhört kontrollerat och med mycket kommunikation inom gruppen. Helt magiskt! Jag bara njuter och äter en godis då och då;). Plötsligt kör jag i en grop och mitt godis flyger ur väskan, NEJ KATASTROF, det här var inte bra! Vi var på väg mot Gränna och där är det kullersten så jag åt upp de stackars godisarna som hade klarat sig så inte dom skulle hoppa ut där. Nu längtade jag till depån, för där hade jag mer godis:)

IMG_söderbaum

Såhär glad var INTE Johan efter ca 9 mil när hans kedja låste sig. Det var nog ingen i gruppen som inte märkte att han fick ett haveri, som han ropade….Stackars Johan tänke jag, han som verkligen har gått in för detta på alla sätt och så ska cykeln krångla. Vi hade sagt innan att vi inte stannar klungan för punktering eller annat tekninskt problem, så klungan körde iväg.
Men som tur är var super starka Mikael och Martin med så de hjälpte Johan med kedjan och sen var det bara att trycka på pedalerna och dra ikapp till klungan, RESPEKT!

Vi stannde två gånger under rundan på egna depåer där vi hade ett gäng tjejer som gjorde ett helt fantastiskt jobb, de både försörjde oss med godsaker och peppade oss framåt, tre minuter hade vi på oss. Super TACK till Er! Utan er är detta inte möjligt!

IMG_depå1 IMG_depå2 IMG_depå 3 IMG_depå 4

Fyllda med enerig och positivt pepp kör vi våra sista 8 mil och hejsan vad det går undan! Flera av debutanterna var helt makalöst starka de var med och drog hela rundan. Grymt imponerande! Tack vare denna laginsats och disciplin i körningen tar vi oss i mål på 8 timmar och 12 minuter.

IMG_mia johanna

Herre Gud vad glad jag var att komma i mål på denna tid och dessutom få göra det tillsammans med Johanna som hade det jobbigt med krampande ben! Snacka om att cykla med huvudet, grymt bra!

Mia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s