Lopprapport

Idag var det min tur att göra min första start i triathlon. Distansen var sprint och loppet gick i Varberg. Jag kände mig verkligen som en nybörjare, så mycket frågor jag har ställt om att från om triatlondräkten ska vara under våtdräkten till strumpor eller inte i skorna. Tack Sebastian Norberg (som förövrigt blev tvåa i elitgruppen) för alla svar och tips! Starten gick 13.15 för motionsguppen och vi börjar med 400m simning i havet. Fy vilken ångest jag har för detta momentet, jag har aldrig simmat i öppet hav och jag har aldrig simmat med våtdräkt…. hur ska detta gå. Dessa tankarna hjälper mig inte nu utan nu är det är bara att fokusera och ta mig igenom detta. Min plan var att crawla, det har jag ju tränat på ett tag, men jag tog två simtag crawl och svalde hela havet och fick fullständig panik av alla som var runt mig och sparkade och vevade så det fick bli bröstsim. Vi skulle runda en boj som jag tog sikte på och tänkte att den kan jag ta tag i och vila mig lite men när jag väl är framme så gick det så klart inte att stanna där… det fanns ju inga handtag precis. Jaha då är det bara att bita ihop och simma vidare. När jag väl kom upp var det en fantastisk känsla att jag hade klarat det, nu upp på cykeln! Detta momentet är det bästa, bara trampa! Vi cyklade 4 varv och två mil, här gick det bra!

20150621_tempo

Sen var det dags för 5 kilometer löpning, 4 varv runt Varbergs Fästning. Jag är lite trött och de känns i benen men det är bara att spinga på och det blir en bättre känsla mot slutet. Det är så peppande när man hör alla hejar rop, TACK för det!

IMG_löpning

Förutom simningen hade jag en väldigt bra känsla och nu är jag i mål, och jag vinner min klass:) Måste erkänna att jag är löjligt nöjd och helt fylld av endorfiner och välmående!

IMG_mål FullSizeRender resultat

Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s