Öppet vatten, open water, öppet sinne.

Jag har alltid älskat vatten, en av mina stora sorger som barn var att vi inte hade badkar. Var och varannan helg tog jag rälsbussen fem mil till mormor för att få bada badkar.

Att lära dig crawl blev ju därför en stor besvikelse , jag såg framför mig hur jag skulle bli ett med detta element. Mitt älskade vatten! Att få ligga och tugga sig fram i ett öppet hav.
Men efter 25 jävla meter i bassäng så var man ju helt slut och denna förbannade luft!! För lite luft, för mycket luft. Luft med vatten=kallsup.

MEN, skam den som ger sig. I går kväll kom simturen jag väntat på så länge.

image

Vi var ett gäng som åkte upp till Skällingesjön. Siktklara precis lagom stora Skällingesjön. Ett varv är ca 2000 meter, planen var två. Från första armtaget var det bara härligt. Vi simmade utmed kanten, vi stannade till med jämna mellanrum för att samla ihop oss och sedan iväg igen! Bästa simningen var på varv två. Jag låg sida vid sida med en ny träningskompis och kände hur vi ökade farten lite, men vi orkade och fastän man inte kan prata där under vattnet så känner man glädjen och energin av att sporra varandra. Sista hundra metrarna på andra varvet lägger vi i en växel till!

image

Äntligen, äntligen kan jag säga och framförallt känna att jag älskar simningen. Jag älskar att få hoppa i mitt sedan barnsben älskade element, jag älskar att få bli ett med naturen i vårt fantastiska land Sverige!

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s