TRE BERG

I helgen var det dags för Tre Berg, en cykeltävling som utgår från Skara och sträcker sig 180 kilometer över tre berg i Skaraborg.
Vi åker upp på lördag eftermiddag och checkar in på Jula Hotell & Konferens. Ett väldigt trevlig hotell som senare på kvällen bjuder på bankett med mycket god mat och trevligt sällskap.
Vi är ett stort gäng från Roosters som ska cykla, det är mycket focus på vädret och många delade meningar om man ska cykla eller inte. Prognosen säger mycket regn och mycket vind. Detta tycker jag verkligen inte om (det finns det väl ingen som gör) och jag kan inte riktigt bestämma mig utan avvaktar och ser hur vädret ser ut vid start.

Söndag morgon och prognosen ser lite bättre ut vad gäller regnet i alla fall så det är väl bara att köra. Men vad det blåste!

IMG_8726

Väl i startfållan är vi bara ett par Roosters som står ihop. Inte så roligt tänker jag då, jag cyklar helst ihop med folk jag känner och vet hur dom cyklar. Men det är inte så mycket att göra åt utan det är bara att ge sig iväg.

Martin, Pär och jag cyklar tillsammans och vi kommer ikapp en klunga från Kunsbacka som vi har följe med fram till första backen.
I slutet på backen lyckas Sanna fota oss och ropa Heja Heja! TACK!

IMG_8732 IMG_8733IMG_8731

Men här splittras vi upp och vi tre blir ensamma ute på platten. Lite längre fram ser vi ytterligare en klunga som vi försöker cykla ikapp men det blir för slitsamt och vår rutinerade Martin säger att vi spränger oss, det är bättre att ta det lugnt och vänta in en bra grupp, det är långt kvar säger han. Vad hade hänt om Pär och jag varit ensamma…..vi hade gått in i väggen, tidigt! Sagt och gjort, Kungsbackaklungan kom ifatt och vi anslöt till dem igen. I sista stigningen är jag så trött så jag vill bryta, då puttar Martin mig förbi hela klungan! Helt ofattbart hur man kan cykla så fort uppför en backe och samtidigt putta en cyklist…..IMPONERANDE! Tror faktiskt att Pär blev lite imponerad också:) Nu kan jag ju inte ge upp, det är bara att bita ihop, men det var jobbigt, fruktansvärt jobbigt! Och så den bedrövliga vinden på detta!
Under loppet kom vi ifatt urstarka Ståhlbom och Leif som hade haft problem med sina cyklar. Lief undrade om jag skulle föda? Han tyckte jag lät väldigt ansträngd:)

Efter 18 mil fick vi syn på denna fantastiska kyrka och nu var vi äntligen i mål!

IMG_8725

Pär (som var med på Tjörn förra helgen) och jag går igenom loppet och vi är oerhört överens om att Tjörn var mycket lättare att genomföra än detta. Respekt till alla Er Roosters som gjorde fantastiska tider och resultat! Superbra jobbat på denna banan och med dessa förhållanden.

IMG_8724

Erfarenheten som jag tar med mig från detta passet är att man kan vara sååå långt ner i källaren och ändå på något mirakulöst sätt komma tillbaka och avsluta på ett bra sätt och med en god känsla! Ge aldrig upp!

IMG_7804

Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s