Mias sportår 2015

2015 kommer jag att minnas som året då jag gjorde det som jag aldrig kunde tro att jag skulle göra….en Iron Man. Jag skulle bli en triathlet och med det måste jag lära mig simma och värst av allt i HAVET! Hur ska jag klara detta?

Året börjar med en skidresa och som vanligt när jag åker utför så skadar jag mig, denna gången skadar jag ledbanden i båda knäna. Det enda jag tänker på när jag ligger där i snön är Iron Man…. Hur länge ska jag bli konvalescent nu tro…

Det positiva med skadan var att nu kunde jag fokusera på simningen. Varje simpass var fylld med ångest. Jag avskydde verkligen dessa passen. Johanna, som är den som lärt mig simma, slet med mig och mitt urdåliga utgångsläge! Jag måste erkänna att jag många gånger tyckte att hon var riktigt asjobbig! ”Kom igen nu Mia! Simma efter mig och gör som jag”. Fy vad jag fuskade när hon inte såg! MEN idag är jag otroligt tacksam för detta! Att hon stod ut! TACK Johanna!

träning-3 (2)

foto: LOUISE VIDELYCK

Paniken i bilden beskriver precis känslan som jag hade när jag skulle göra min första triathlon tävling, ett sprintlopp i Varberg. Jag hade aldrig simmat i havet och aldrig med våtdräkt…. Jag hade förhoppning om att crawla men det sket sig direkt! Det var bara att bröstsimma de 400 meterna. Det enda jag tänkte på under cykling och löpningen var hur ska jag klara Barcelona som är 10 gånger längre……..!!!!!! Ångesten blev ännu värre efter detta!

Men så kom Vätternrundan, cykling gillar jag! Vilket lopp vi gjorde, vi hade ett mål på 8,30 men gick i mål på 8,12. Vi hade fantastiska förhållanden och ett superstarkt gäng! Denna rundan kommer jag aldrig att glömma, jag hade energi från start till mål och alla 30 milen var en fröjd att cykla! IMG_mia johanna

Så var det dags att göra en halv Iron Man på Tjörn. Detta skulle verkligen bli ett prov på hur det skulle kännas att göra alla tre distanserna efter varandra och få ett hum om hur lång tid det skulle ta.
Det var en blåsig dag och jag var såklart orolig för simningen, men den gick över förväntan och jag kunde crawla hela sträckan.
Cyklingen och löpningen gick också över förväntan och jag gick i mål på 5h 4min. Snabbast i motionslassen…… herrgud hur gick det till?

mia

TRE BERG, ett cykellopp på 18 mil över tre berg. Det var riktigt blåsigt och jag funderade på att inte ens starta, men det regnade inte så det var bara att ge sig iväg.
Detta var ett av mina jobbigaste pass jag gjort! Jag var helt slut efter halva loppet men med bra sällskap fick jag hjälp med både puttning och peppning och i mål kom vi, men så trött!

IMG_8731

Och så kom vi äntligen till dagen med stort D. 4 oktober 2015, Iron Man i Barcelona!
De strakaste minnena från dagen är när jag och Johanna står tillsammans innan starten och tittar på varnadra och gråter av alla känslor som kommer! Jag frågar Johanna om hon är nervös? Nä svarar hon, inte jag heller! Konstigt men så skönt! Jag säger att det är för att vi gjort läxan….
Ett starkt minne är också när vi har cyklat färdigt och ska ut och på löpningen så tänker jag att nu är det snart målgång, ska BARA springa ett Marathon först och precis så kändes det….Tänk att så mycket sitter i huvudet!

Och så kom den fantastiska målgången och jag bara tänkte detta måste vi göra igen!

image

Och så kommer det att bli, nu tränar vi inför Iron Man i Maastricht med högt uppsatta mål om att kvala till Hawaii. Detta kommer att bli tufft men vi kommer inte att ge oss om vi inte klarar det denna gången då gör vi ett nytt försök i Kalmar:)

Nu är 2016 igång och vi har en ny träningsplan framför oss med olika blockträning och en hel del styrketräning. Mer om det längre fram.

Idag sprang vi första passet på ca 1,5 timme, det kändes bra så här dagen efter nyår…. har aldrig hänt tidigare:)

båda

 

 

 

GOTT NYTT ÅR

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s