Varför tränar du?

Det är faktiskt en fråga man ska ställa till sig själv ibland. Svaret kommer troligtvis inte att vara det samma. Eller så är det det!

sim sol

Jag tränar för upplevelsen, träningskompisarna, och för att jag mår bra av träningen.

image

Jag hittar min motivation i att sätta höga mål och säga det högt, att få träna och tävla tillsammans och i kunskapen om vad det gör med min kropp.

Jag tappade lite motivation till träning i vintras, varför? Jag förstod ingenting, jag har mitt mål, jag har min plan och tränar tillsammans med fantastiska människor. Men jag hade ångest inför passen.. Så gick jag på en föreläsning med killen som flyttade ut i skogen och sprang i fyra år. Han sa -Du tar slut i knoppen innan du tar slut i kroppen. Där trillade poletten ner, jag hade för höga krav, jag tänkte snett, alla pass skulle vara så hårda, jag skulle må dåligt i intervallerna, så jävla sjukt! Det är ju inte därför jag tränar! Så med en liten tankejustering är jag tillbaka i rätt spår! Jag ska inte vinna VM jag ska bara uppleva och må bra. Jag gör mina intervaller och jag har kvar mitt mål.

image

Försöka kvala till Hawaii (och hänga med sköldpaddan här) men istället för att ta i så jag nästan spyr och hjärnan sprängs så tänker jag såhär, gå på känslan, lyssna på kroppen och njut av moder jord!

När jag gjorde min första Ironman var målet att komma i mål hel med en bra känsla i kroppen och så blev det. Nu ska jag komma i mål hel men det skall få svida lite på vägen! Jag ska ta i på simningen och tänka att armar och axlar ska vi inte använda så mycket mer idag. Jag ska cykla och det skall få bränna lite i låren och jag ska gå ut på löpningen med galet starka ben, framförallt vaderna som var lite klena i fjol.

bloggjohanna-12

Sedan blir det nog en födelsedagspromenad för att fördriva tiden under löpningen. Jag fyller 42 i år och det är 42 kilometrar som skall avverkas!

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s