Lopprapport Göteborgsvarvet.

När det är dax för Ironman Maastricht så tror jag att det är på löpningen jag kan förbättra mig mest, så när Ina frågar om jag känner någon som kan ta hennes startplats till Gbgvarvet då hon har blivit förkyld så tar jag den själv. Det blir ett bra träningspass. Det är lättare att pressa sig själv på ett lopp än under ett träningspass.

Jag lovar Mia att det ska få kännas lite och att jag ska försöka ligga på 4.45. Målet är att komma under 1.45.

Jag tror inte på att vara nervös, då slösar jag bara energi. Jag laddar med bra frukost en smoothie och korv i bröd till lunch. Ligger i gräset och spanar på människor tills det är dax. Starttid 13.28.

Jag springer med musik i öronen det är rätt härligt, mitt mantra för dagen är att varje steg driver mig framåt och med bra teknik slösar jag mindre energi. Spanar på klockan med jämna mellanrum och jag har min tänkta fart och det känns lätt. Tänker att Mia tycker att jag borde öka lite när det känns så bra…

image(Passerar Stephan på Götaälvbron)

I min värd börjar göteborgsvarvet på avenyn, lätt uppför och att det kan vara sådan skillnad på det och platt, sedan kommer Vasagatan, fortfarande lätt uppför, här kommer krampen krypandes. Sedan svänger man upp i linne och det fortsätter med uppför, som tur är så är det inte långt kvar och det höjer motivationen. Driver steget så mycket jag kan utan att krampa, vet att jag har gott om tid för att nå mitt mål och njuter så mycket jag kan sista två kilometrarna. Alltid lika härligt att få gå i mål.

image

1:43:30 blev tiden, jag är supernöjd! Men det är jag alltid, det är att ställa sig på startlinjen och ta sig till mål som är prestationen, tiden är som åldern bara en siffra!

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s