Uppladdning till Vättern

Nu är det 4 dagar kvar tills vi står på startlinjen i Motala och ska cykla 30 mil runt Vättern.

Vi startar samtidigt på lördag middag men vi har två olika tidsmål, Mia ska i mål på 7:45 timmar och Johanna ska i mål på 9 timmar.
När vi har tränat under våren i våra respektive grupper så har känslan varit väldigt god för båda grupperna, vi har kört i bra tempo, väldigt organiserat och disciplinerat. Vädret har nästan alltid varit bra, till skillnad från förra året då vi cyklade i blåst nästan varje pass. Undra hur detta har påverkat oss inför årets runda, det återstår att se…..

När vi laddar inför ett långlopp gör vi inte så stora förändringar i vår kost mer än att vi dricker svartvinbärsjuice eller rödbetsjuice de sista dagarna innan loppet. Annars äter vi precis som vanligt. Man ska äta och dricka det man är van vid och inte börja mixa med något nytt! När det gäller träningen vilar vi helt från den i 5-6 dagar innan. Detta har fungerat för oss föregående år så det finns ingen anledning att göra något annat.

Under själva loppet däremot gäller det att fylla på med energi. Vi båda tycker mycket om MAXIM då den är god och lätt att dricka under hela loppet (på slutet av loppet är det lätt att vara trött på sin energi och få svårt för att få ner det). Vi har även gel, energikakor och godis med oss.
Bästa Lennart på NO. 1 har försett oss med olika produkter från MAXIM, det tackar vi för:)

image

Under loppet kommer vi att ha två depåstopp där vi kan byta flaskor och fylla på våra fickor med mera energi. Varje stopp kommer att vara på 3 minuter. Det gäller att snabba sig…….:)

IMG_depå 4

Nu håller vi tummarna för att vädret är med oss och att alla grupperna har en bra dag och klarar sina tidsmål.

image

IMG_mia johanna

Förra årets målbild! Hoppas vi får vara lika glada efter årets lopp!

Mia och Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s