Lopprapport Vättern

Kan man vara nöjd när man inte har nått sitt mål? JA DET KAN MAN!
Min grupp hade ett uppsatt tidsmål på att cykla runt Vättern under 7:45 men vi kom i mål på 7:47 och vi var alla (tror jag i alla fall) otroligt nöja och glada över vår prestation.

Johannas grupp hade ett uppsatt mål under 9 tim och de klarade de galant med att gå i mål på 8:42. Bra jobbat och GRATTIS!

Det är lördag morgon och vi vaknar tillsammans i en skolsal för att börja förbereda oss för starten som går 12:28. Jag har nog aldrig kollat vädret så många gånger på så många olika sajter och det ser ju inte lovande ut. Regn och vind, regn och vind….. Det enda positiva är att det inte ska vara så kallt.

image

image

Våra kaptener går igenom viktiga detaljer och vi packar våra depåhinkar som Patrik och Leif ska rodda med under rundan.

image

image

image

Sen äter vi lunch och gör oss redo för att cykla ner till starten. Alla känns så laddade!

image

image

image

image

image

Ordförande Ask är tokladdad och sprider massa glädje runt sig! Och som han cyklade!

image

Johanna och jag säger lycka till och ber till högre makter om att få ok väder.

image

image

Nu står vi i fållan och snart ska vi få ge oss iväg.
Vi börjar cykla och vädret ser ändå ganska bra ut. Vi vet att vi kommer få motvind till Jönköping men vi hoppas slippa regnet.
Men så blir det inte, vi cyklar ca 1 tim och så kommer ösregnet. Det regnar så mycket så det gör ont i huden och man ser nästan ingenting. Jag vet att jag tänker -hoppas inte Fredrik (som ligger framför mig) bromsar nu för det kommer jag inte att se….  Men plötsligt kommer solen och vi blir till och med lite varma.

image

Här ser det ju riktigt härligt ut! Skenet bedrar!

När vi kommer till Jönköping är vi 20 minuter efter vårt tidsschema men nu kommer vi få vinden med oss istället för emot oss.
Vi trampar på till första depåstoppet där Leif och Patrik gör ett fantastiskt jobb, jag fick till och med olja på min kedja. Vi fyller på med energi och efter 3 min är vi iväg igen och det går väldigt fort, men otroligt disciplinerat och koncentrerat.
Men så kommer regnet igen och nu håller det på länge men vi trampar på. Jag kan inte riktigt förstå hur man kan bli så genom blöt. Det var som att bada!
Vi har ett depåsopp kvar, strax efter Karlsborg, och när vi är där har vi kört in mycket tid men inte allt. Nu var det bara att köra de sista 8 milen. Och det gjorde vi verkligen, det regnade inte nu och vinden var bra. Låt detta få hålla i sig, men icke…. när vi har 3 mil kvar kommer det en rejäl skur igen och nu är det jobbigt både mentalt och fysiskt! Som tur är har vi Jonas med i vår klunga som puttar mig uppför sista backen och det var värt hur mycket som helst!
Jag frågar honom lite senare hur långt vi har kvar och när han säger 20 minuter så orkar jag inte gå runt längre utan lägger min längst bak i klungan och ligger där tills vi passerar mållinjen. Och vilken magisk känsla det var, trots att vi missade vårt tidsmål med 2 minuter.
Jag säger som Andreas Ask – detta var en riktig Grisfest:) Att vi trots sånt skitväder cyklar in på denna tiden är riktigt bra! Men allt är tack vare en grymt stark och väl cyklande  grupp!

image

Vilket gäng! Det är en ynnest att få göra detta tillsammans med Er!

Mia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s