Kondition, muskler och fett

När jag började träna gjorde jag det för att gå ner i vikt och för att känna mig piggare och starkare. Jag har egentligen aldrig brytt mig om vad jag har för kroppssammsättning i siffror utan bara gått på känsla och endast ställt mig på vågen när jag vet att den visar ungefär det jag vill;)

Men nu har jag ju turen att arbeta tillsammans med Johanna som är expert på detta området, och då ska man ju såklart passa på och testa sig!

Idag gjorde vi en kroppssammansättning på mig med hjälp av en kalipermätare.

Johanna ritade, klämde och mätte på flera ställen på kroppen.

Och sen skulle alla värden in i en formel och vi fick svar på min sammansättning.

img_3182

Min skelettvikt var 9,2 kg, jag hade 14,7 kg fett (25,8%) och 19,7 kg muskler. Det kändes väldigt bra att ha mer muskler än fett i alla fall;)

När vi ändå var igång med tester var det lika bra att göra ett konditionstest.

Eftersom vi precis har satt upp en träningsplan och är mitt under uppstarten av den var det extra roligt att göra dessa tester nu för att längre fram se om det blivit någon förändring. Nu har jag ju något att jämföra med, inte bara en känsla.

img_3185

Här gör Johanna ett VO2 Max test på mig. Det är inte särskilt jobbigt. Vill ni läsa mer om hur det går till kan ni kika in på vår hemsida http://www.invictuslife.se/konditionstest/

Och hör av Er om ni vill göra ett test:) Det är faktiskt en motivationshöjare att ha lite koll!

Min kondition är idag 57,4 ml/kg/min, vilket enligt tabell är mycket hög. Kul tänkte jag men nu måste ju denna förbättras till nästa test så det var lika bra att ge sig ut och springa (det tog emot) men till slut blev det ett tempopass.

1 km uppvärmning

8 km i 4:50 fart (det var skitjobbigt)

2 km nedjogg

Att det alltid ska ta emot när man ska ge sig ut och så känns det så skönt efteråt! Jag har aldrig ångrat ett träningspass, däremot jag jag ångrat pass som aldrig blev av;)

Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s