Mitt sportår 2016

Nytt år och nya mål men Vad skulle kunna slå upplevelsen i min första Ironman i Barcelona 2015? Inget visade det sig…

Målet för 2016 var sjukt högt satt, att kvala till IM Hawaii, det har gått fort dom sista åren och det är nu fruktansvärt snabba brudar i åldersgrupperna.

Men året började med Vätternrundan en riktigt grisig runda visade det sig, det var som att cykla inne i en tvättmaskin, det kom vatten från alla håll.

Possetiv som man är så gick man ju såklart igång på att få uppleva det. Man hade ju aldrig tränat i dom förhållandena. Målet med årets Vättern var att orka gå med runt och hjälpa till att dra alla trettio mil och det klarade jag! Vi klarade även vårt tidsmål med bravur trots att HELA klungan stannade och väntade in mig när min kedja hoppade! Tack som f_n för det. Stabila 8:42 rullade vi in på i Motala!

Efter Vättern blev det triathlon för hela slanten.

En halv ironmandistans i Halmstad, även här fick man cykla i regn.

Jag vann min agegroup och jag gav allt jag hade!

Klubbmästerskap!

Varbergs triathlon sprint
Härliga förhållanden men sprint är sjukt jobbigt, målet var att slå Mia men vi la ner kampen ca 500 meter innan mål, det kan jag faktiskt ångra det lite, nyfiken som jag är.. hur hade det slutat om vi kört hela vägen? Det får vi aldrig veta nu…

Som tur är tävlar vi inte i samma agegroup så vi fick båda ställa oss överst på pallen.

Ironman Maastricht

Det bästa med detta loppet var nog att jag fick komma till Maastricht, jag hade aldrig åkt hit om det inte vore för Ironman, men jag hoppas på att få komma tillbaka.

Maastricht är en fantastiskt mysig stad och invånarna är sjukt trevliga. Loppet gick som det gick, läs gärna min lopprapport! Jag kom in som 43 av 197 startande tjejer och sjua i min agegroup men låååååångt ifrån Hawaii.

Säsongsavslutning!

Tjörn triathlon även här halva ironmandistansen.

Soligt men väldigt blåsigt och sjukt mycket brännmaneter!

Simningen var helt galen, det var glittrigt hav överallt och jag hade svårt för att navigera, sedan var det alla brännisar, men igen! Detta hade jag aldrig gjort om det inte var tävling!

Tjörn triathlon är nog den trevligaste tävlingen av alla, funktionärerna är helt fantastiska och det är dom som gör skillnaden!!!

Jag vann min agegroup och fick med mig ett väldigt fint pris hem! Spa på Stenungsbaden och en startplats till 2017!

Hösten har sedan varit lite som en enda lång offseason! Men det är dax att steppa upp nu! Mitt nyårslöfte är att hitta motivationen och ladda riktigt bra både fysiskt och mentalt till Ironman i Kalmar 2017!!

Mia och jag avslutade i alla fall sportåret på bästa tänkbara sätt idag, ett gäng härliga kilometrar i löparskorna och samtal om livet i stort och smått!

cykling-10

Tack finaste du för att du finns!

Vi ses 2017!

Johanna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s