Lopprapport Borås Swimrun

Start 11:00 jag älskar starter som är så att man kan sova gott och äta frukost i lugn och ro!

Jag älskar att vara i naturen och jag tackar min mor och far för det, från djupet av mitt hjärta TACK!

Swimrun är en naturupplevelse och när starten gick hade vi 29 km löpning, 5 km simning och 1100 höjdmetrar framför oss. Detta uppdelat på 27 delsträckor vilket betyder 14 löpsträckor och 13 simsträckor.

IMG_4454Fredrik och jag ser det som ett äventyr, vi ska ha kul och göra så gott vi kan.

IMG_4491

Att springa/gå i klippt simdräkt tokbrant uppför är ganska svettigt så när första lilla sjön dök upp var man ganska tacksam, men med massa adrenalin och kylan som var lite chockartad var det svårt att ta det lugnt och komma in i någon andning (tur det var en kort simning bara 120 meter), bra att veta till nästa simning. Alla efterkommande simningar gick mycket bättre…

25090105-7F9B-4BA1-BD84-C5EDEA302200Det är lätt att gå ut lite för hårt, jag fick ligga i för att inte tappa Fredrik i början..

IMG_4492

Banan går på fantastiska stigar, väldigt kuperat men vackert, vi har respekt för höjdmetrarna och går i alla branta backar, man vill inte heller vara helt slut när det är dax att simma. Med många byten blir inget långtråkigt, och det är skönt att få kasta sig i en sval sjö med jämna mellanrum.

MEN! Den längsta simningen på 1300 meter i norra Öresjö blev lite väl svalkande, det gick ganska stubbig sjö, det tycker jag är kul, men kylan!!!!

1E0AA0C1-005D-4797-8DF6-28F833B81913Det var väldigt skönt att ha Micke i sjön paddlandes i sin kajak när man på allvar funderade på om man skulle fixa det. När saker känns lite skitjobbigt brukar jag försöka hitta något positivt med det och nu tänkte jag -fan vad bra att jag fryser så mycket för då blir jag motiverad till att simma på lite hårdare och då kanske jag blir lite varmare…

3B187C81-9700-4B1C-9E40-B5A21EE70557Vi hade perfekta fötter att följa på denna sträckan vilket oxå gav trygghet..

Efter längsta simningen var det 400 meter löpning och sedan dax att simma igen brrrrrr som tur var bara 300 meter men inte vilka 300 meter som helst.

IMG_4495.PNG

Ner i Viskan bland stockar, hajar och krokodiler…

IMG_4468Bilden har Agneta Gustafsson tagit.

Efter det lilla äventyret var det dax för längsta löpningen, 11 kilometrar, så skönt! Det tog några kilometrar att bli varm igen! När långa löpningen var slut började man få lite vittring på mållinjen. Vid näst sista simmet meddelar funktionärerna att ökar ni nu kan ni gå om två lag. Oj vad taggade vi blev, fullt ös nu, 400 m sim 800 m löpning, här springer vi om ett herrlag med kramp, 350 m sim och sedan upploppet!

IMG_4457.JPGSå kul att få gå i mål!

Vi tippade vår sluttid till 5:30 men det blev 5:40, det är ju det här med behov, snacka med funktionärer och medtävlande osv…

Borås Swimrun är en tävling jag kan rekommendera varmt! Utmanande bana, vacker natur, fantastiska funktionärer, bra med dryck och energi utmed banan, god burgare och annat gott efter målgång!

Tack Fredrik för sällskapet, tack familjen för hejarop och pepp, tack Micke för extra säkerhet på dom långa simningarna och tack Borås Swimrun för ett grymt arrangemang!!

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s