Lopprapport Ironman Kalmar 2017

Ironman nummer tre!

Varför gör man den?
För att man kan och så ser man till att vara jävligt tacksam över det, punkt!

Jag har tränat oförskämt lite inför Ironman Kalmar men jag visste att jag skulle fixa det, allt handlar om på viken tid och i vilket tillstånd man vill komma i mål i! Samtidigt har jag ett par år med många långa distanser i kroppen.

Mitt mål i år var att vara glad och njuta av varje meter!

Dagen innan checkar man in sin cykel och sina påsar, blue for bike och red for run. I bilen på vägen in till Kalmar fick jag en känsla av välbefinnande, bara att stoppa in på dethärkommerattgåbrakontot! Det är viktigt att stoppa in rätt saker på sina konton (läs i huvudet) alla bra känslor i alla träningspass jag gjort har jag stoppat in på Ironman Kalmar kontot, alla dåliga känslor har jag slängt på tippen!

Det är tre grenar, men man skulle kunna lägga till två till, nutrition och det mentala…

IMG_3050Foto: Peter Ivansson

Det börjar med sim, det värsta för många det enklaste om ni frågar mig. Jag har alltid älskat vatten. Förra året grät jag på start i år njöt jag, det var en härlig simning med många svängar, dock lite grisigt vatten på slutet, jag höll till vänster i kanalen, gör inte det, det är riktigt dyigt där..

Mia och jag möts i omklädningstältet Mia undrar vad jag har gjort?
-Detsamma som dig! Svarar jag, vi är helt bruna i ansiktena..

Efter lite vilt letande efter cykeln kommer jag äntligen iväg, alltid lika härligt, det rullar ju! Sedan kan man ju äta och dricka bäst man vill. Jag äter och dricker troligtvis lite väl mycket, två toastopp fick det bli, sjukt skönt!

Ironman Kalmar är en väldigt platt bana, exponerad för vind men det är lika för alla. Det är mycket support utmed vägarna och jag njuter.

IMG_5083Foto: Peter Ivansson

Njuter av vackra Sverige och njuter av att känna mig stark på cykeln, jag håller dryga trettio km/h i 18 mil, blir faktiskt lite imponerad av mig själv.

Efter cyklingen börjar det värsta och det bästa!

IMG_5036

En mara skall avverkas, det bästa är såklart publiken, massor av pepp och party utmed hela banan. Att få springa genom Kalmar och passera röda mattan ger så mycket energi, här står oxå familjen.

IMG_5038

Som jag längtar att få springa förbi dom varv efter varv.
Det värsta med löpningen är att det är här smärtan kommer, det är inte om den kommer det är när den kommer och vart och hur hårt den kommer slå till. Jag blir väldigt skonad i år, jag orkar hålla ett jämnt tempo och glädjen finns där hela tiden, jag hejar på publiken och undrar om dom orkar lite till, dom lovar att stanna kvar alla mina varv… Jag blir kompis med en Japan som inte pratar engelska, men vi lyckas bra ändå, det är det som är det fina med Ironman, man har gott om tid på sig att lära känna nya människor…

IMG_5084

Väl i mål kommer allt på en gång, tårar, glädje, magras, stelhet… Men igen!! Känslan av att ännu en gång ha lagt en Iromandistans bakom sig är så värt det!

Det finns så mycket mer jag vill skriva, det kanske kommer, Kalmar kokade, det var Varbergare överallt både i publiken och på banan, tack för alla hejarop. Tack Ulf för att du uppskattar att jag tränar och för att du hejar på mig.

IMG_5023

Tack familjen T för att vi fick njuta av er småländsks torpdröm.

IMG_5022

Kalmar! Vi kommer tillbaka, var så säker!

Johanna

 

3 tankar på “Lopprapport Ironman Kalmar 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s