Konditionsträning…

Att konditionsträna, ska det vara så svårt? Jag vet inte riktigt hur jag funkar, men jag älskar att leva just nu och lära nytt! Jag har börjat jobba som spinningsinstruktör och spinning för mig har varit lite kör tills du dör…. Men med kunskap kommer förändringar, att träna på rött (90-100% av maxpuls) är extremt påfrestande för kroppen och kräver lååång återhämtning, att tröskelträna däremot kräver kort vila och gör kroppen effektiv på att ta hand om mjölksyra, grymt!!! Här lägger jag mycket fokus just nu!

Sedan kommer vi till det här med våra tre grenar! Både Mia & jag känner att löpningen är vår svagaste länk och i veckan fick jag mail från ironmanorganisationen om tipps på kombinationspass cykel/löpning! Kul! Måste provas! Nu är två pass testade lite lätt modifierade. (Kaffe istället för avjogg tex. säg inte det till någon)

Pass nummer 1!

Tröskelpass cykel och sedan löpning, 12 st tvåminutare som började i distansfart och slutade 30 sek snabbare än tänkt tävlingsfart. En minut vila mellan.

Pass nummer 2!

Tröskelpass cykel (egentligen distans i dryga 90 min) och sedan 10 st tusingar ca 30 sek snabbare än tänkt tävlingsfart med 30-60 sek vila mellan.

Vädret var strålande, tidigare på dagen!!!!!!

IMG_4283Verkligheten var stenhårt hagel rätt på näsan!

IMG_4284Men inget slår känslan efter ett avklarat pass!

Johanna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s