Lopprapport Tjörn Triathlon 11.3

Dagens lopp börjar med gårdagens kväll. Packa alla saker, infomöte, pastaparty, hitta bästa vännernas lantställe som vi fått låna (tack snälla), skruva cykel, blanda sportdryck osv. Knäcker en öl, skrattar och kryper till kojs.

Det sjuka med att vara anmäld till en IM är att en halv känns som en söndagspromenad. MEN det är det inte! Både Mia och jag har haft svårt att tagga till, det är ju bara hälften..

image

07.05 checkar vi in cyklarna och resten av alla prylar, sedan får vi en mysig stund med Roosters och vänner. Solen skiner, temperaturen är perfekt & vinden är frisk.

image

9.00 startar simningen. Först elit, sedan masters, efter det herrar motion och sedan är det dax för oss, damer motion jag har slutat vara mesig vid start, ställer mig längst fram till höger, här kan man tjäna lite tid genom att springa på en strandremsa. Simningen som varit det värsta är nu det bästa!! Man flyter, jag njuter, jag blir inte trött & jag älskar vågorna. Jag spanar efter en bröstsimmare att ta rygg/fötter på (dom navigerar garanterat rätt). Det dröjer inte länge innan jag kommit ifatt herrar motion, när jag klättrar upp för stegen ropar speakern -Här kommer redan en tjej, dom startade sist.. Härligt!

image

In i växlingsområdet och kastar mig på cykeln, först en sväng in centrala Skärhamn och sedan ut på en väldigt fin tvåvarvsbana. Första delen av banan är fantastisk, medvind, lätt kuperad och man känner sig hur stark som helst. Efter två mil kommer Jogmar susandes förbi. -Nu har vi roligt! Härligt tänker jag, han drunknade inte… (Han har simtränat typ 25 meter) Sista delen av varvet är lite strävigare, en större väg, raksträcka och vinden i näsan, men vad gör det när man får svänga in på varv nummer två och få samma härliga upplevelse en gång till. Jag ligger över snitthastighet jag har tänkt hålla i Barcelona och är i min komfortzon hela tiden. När jag har tre mil kvar kommer nästa rop. -Kom igen nu Johanna nu kör vi! Det är bästa finaste supercyklisten Mia såklart! Klart vi kör. Man får inte ligga på rulle men jag hänger på Mia. Så kul att få cykla tillsammans. Vi cyklar bara om och vissa cyklister tycker det är liiiite jobbigt när två glada tjejer kommer och susar förbi.

image

Vi cyklar in och växlar tillsammans och tänker att vi kan springa ihop. Mia ropar -Vi håller 5.30 tempo det borde vi klara det är ju bara två mil. Jaja tänker jag, -Kör du Mia jag håller ett tempo så jag kommer in hel. (Som hon körde, kuperad halvmara på 1.43.) Vi missar varandra i växlingen och vi kommer inte ut tillsammans, jag först men det dröjer inte länge innan supermia är ikapp. Första fem kilometrarna på löpningen är inte roliga, benen känns som stockar, men sedan kommer den där sköna känslan, långsamt och länge. Fastän löpningen är det klart tuffaste så är det här man upplever mest. Det är en varvbana och vi ska springa fyra varv.

image

Efter varje varv får man ett gummiband, tänk att det kan vara så fantastiskt roligt att få ett gummiband runt armen. Publiken är fantastisk och när man passerar målområdet är det fullt tryck och galet härlig musik! Sedan det bästa av allt, alla medtävlande, vi hejar och peppar varandra.

image

Att få göra high five med sina finaste träningskompisar varv efter varv får mig nästan att vilja att det inte ska ta slut.

image

Att se Martin springa som två dagar tidigare var säker på att han inte skulle kunna starta ger massor av energi! Jonas som kommer till start ”lätt förkyld” och helt otränad (enligt han själv) behövde ju inte skämmas precis.

image

Pär som var så nervös så att han skakade innan start log genom hela löpningen (nästan, i alla fall när jag såg honom).

image

Ask ser inte riktigt lika glada ut under löpningen (KRAMP) men pepp ger han givetvis. Lidberg hade oxå en tuff löpning med onda hälsenor.

När jag springer förbi gummibandstjejerna sista gången och skriker -Nu ses vi inte mer idag!! Så känns det faktiskt rätt skönt, sista varvet har jag krampkänningar på framsidan av smalbenen men vad gör det när vaderna är hela! Svänger in mot målområdet för sista gången gör high five för sista gången med en superglad funktionär som hejar på alla varv efter varv. Musiken pumpar Mia ropar och jag spurtar hela målrakan, så härligt att få gå i mål! Möts av underbara funktionärer, det är verkligen en helt fantastisk stämning över denna tävling och hon som ser till att det blir så verkar vara denna tjej.

image

Jag vet inte mycket om henne men det bara strålar glädje och energi.

image

Jag kramas om av Roosters & sedan börjar jag tokgråta? Förstår inte riktigt varför, först tror jag att det är för att vi snart skall göra allt detta gånger två. Men jag är bara så otroligt tacksam över att jag får vara en liten del av denna stora upplevelse. Tack för allt!!

Det är så mycket mer att berätta!

image
Vår supertriathlet Sebbe kom trea totalt.

image

I stafetten kom Liljegrens lag på en andraplats trots krånglande cykel.

image

I äktaparetkampen hade Peter sekunderna på sin sida.

I dag var alla vinnare, men Mia var det bokstavligen och vann motionsklass!

image

Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s